دوران شیوع کرونا و همهگیری باعث شد بسیاری از کسبوکارها بر حضور آنلاین خود تمرکز کنند. اما حتی قبل از آن، ما شاهد افزایش پیوسته همه چیز در حال حرکت آنلاین بودیم. بنابراین، شاید، شما هم میخواهید وارد این سفر شوید و تصمیم گرفتهاید که به سرعت یک وب سایت برای کسب و کار خود راهاندازی کنید. یا، شما تصمیم گرفتهاید که وب سایت موجود خود را احیا کنید.
عالی! حالا چی؟ یکی از راههای جذب (و نگه داشتن) افراد در وب سایت شما، سئو است. به احتمال زیاد قبلاً در جایی با این اصطلاح روبرو شدهاید. اما در واقع سئو چیست و چه چیزی را شامل میشود؟ در این مقاله، ما توضیح خواهیم داد که سئو چیست و چگونه میتوانید کار خود را شروع کنید!
سئو چیست؟
سئو (SEO) مخفف عبارت «بهینه سازی موتور جستجو (Search Engine optimization )» است. درواقع تمرین بهینهسازی صفحات وب شما برای رسیدن به جایگاه بالایی در نتایج جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو است. این بدان معناست که افراد هنگام جستجوی آنلاین با وب سایت شما بیشتر مواجه خواهند شد.
سئو بر روی بهبود رتبه بندی در نتایج جستجوی ارگانیک – با نام غیر پولی – تمرکز دارد. اگر وبسایتی دارید و میخواهید ترافیک بیشتری داشته باشید، شکی در آن نیست: سئو باید بخشی از تلاشهای بازاریابی شما باشد.
در تصویر بالا، زمانی که کسی عبارت کلیدی “سیاره مشتری” را جستجو میکند، چند نتیجه اولیه را مشاهده میکنیم. در این مورد، ویکیپدیا اولین نتیجه است و این بدان معناست که صفحه آنها در مشتری رتبه اول را در این عبارت جستجو میکند. ایده پشت سئو این است که وقتی صفحه خود را برای رسیدن به بهترین نتیجه بهینه میکنید، میتوانید از آن رتبهها صعود کنید و یکی از اولین نتایجی باشید که مردم میبینند. که این امر باعث میشود کلیکها و ترافیک بیشتری به سایت شما وارد شود!
اگرچه این مثال فقط نتایج ارگانیک را به ما نشان میدهد، همیشه اینطور نیست. بسته به عبارت جستجویی که شخص استفاده میکند، ممکن است برخی از تبلیغات در بالا یا یک نتیجه غنی یا چند محصول توسط Google Shopping وجود داشته باشد. بسیاری از احتمالات مختلف وجود دارد، و آنچه گوگل نشان میدهد میتواند به دانستههایش در مورد جستجوگر (مثلاً کشوری که در آن زندگی میکند) بستگی داشته باشد.
مقاله پیشنهادی: “معرفی ابزارهای مفید سئو“
الگوریتم گوگل
رتبه هر یک از نتایج توسط الگوریتم گوگل تعیین میشود. و اگرچه بخشهایی از الگوریتم گوگل مخفی باقی مانده است، سالها تجربه در سئو به ما بینشی در مورد مهمترین عوامل رتبهبندی داده است. این عوامل رتبه بندی را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
فاکتورهای سئوی داخل صفحه (On-page SEO)
رتبهبندی صفحات شما تا حدی توسط عوامل درون صفحه تعیین میشود. فاکتورهای سئوی درون صفحه همه چیزهایی هستند که در وب سایت شما تأثیر مستقیمی روی آنها دارید. این عوامل شامل جنبههای فنی (به عنوان مثال کیفیت کد و سرعت سایت شما) و جنبههای مرتبط با محتوا، مانند ساختار وب سایت شما یا کیفیت کپی در وب سایت شما میباشد. همه اینها فاکتورهای سئوی داخلی صفحه هستند که میتوانید روی آنها کار کنید.
فاکتورهای سئوی خارج از صفحه (Off-page SEO)
علاوه بر فاکتورهای سئوی داخلی، رتبه شما توسط چند فاکتور سئوی خارج از صفحه نیز تعیین میشود. این عوامل شامل لینکهایی از سایر وب سایتها، توجه رسانههای اجتماعی و سایر فعالیتهای بازاریابی است که خارج از وب سایت شما اتفاق میافتد. اگرچه غیرممکن نیست، اما تأثیرگذاری بر این عوامل سئوی خارج از صفحه ممکن است دشوارتر باشد.
مهمترین این فاکتورهای خارج از صفحه تعداد و کیفیت لینکهایی است که به سایت شما اشاره میکنند. هر چه بیشتر سایتهای مرتبط با کیفیت و مرتبط به وب سایت شما لینک دهند، جایگاه شما در گوگل بالاتر خواهد بود.
یکی دیگر از عوامل خارج از صفحه که در سئو نقش دارد، رقابت شما در رابطه با جایگاه کسب و کار خاص شما است. در برخی از جایگاهها، رتبهبندی بسیار دشوارتر از سایرین است. بنابراین رقابت پذیری بازار شما نیز تأثیر زیادی بر شانس رتبهبندی شما دارد.
پینگ بک: ایجاد فایل robots.txt با افزونه یواست سئو - wroya