10 نکته برای نوشتن مقدمه موثر مقاله
بعد از عنوان و چکیده، مقدمه مورد بعدی است که مخاطبان شما میخوانند، بنابراین شروع آن به شدت حیاتی است. مقدمه فرصتی برای شماست تا به خوانندگان و داوران نشان دهید که چرا موضوع تحقیق شما ارزش خواندن دارد و چرا مقاله شما توجه آنها را جلب میکند.
مقدمه چندین هدف را دنبال میکند. زمینه مطالعه شما را ارائه میدهد، موضوع و اهداف شما را معرفی میکند و بهطور کلی مقاله را بیان میکند. مقدمه خوب، بنیادی محکم را فراهم میکند و خوانندگان را ترغیب میکند تا به بخشهای اصلی مقاله شما – روشها، نتایج و بحث ادامه دهند.
در این مقاله آموزشی، ما 10 نکته برای نوشتن یک مقدمه موثر ارائه میدهیم. این نکات در درجه اول در مورد مقالات کاملی است که نتایج اصلی تحقیق را گزارش میدهند. اگرچه برخی از نکات برای مقالات در زمینههای خاص مناسبترند، اما نکات بهطور گستردهای قابل استفاده هستند.
1. بهطور گسترده شروع کنید و سپس محدود شوید
در پاراگراف اول، بهطور خلاصه زمینه تحقیق گسترده را توصیف کنید و سپس به تمرکز ویژه خود بپردازید. این به شما کمک میکند تا موضوع تحقیق خود را در حوزه وسیعتری قرار دهید، و کار را برای مخاطبان گستردهتر، نه فقط برای متخصصان رشته خود، در دسترس قرار دهید.
2. اهداف و اهمیت را بیان کنید
مقالاتی که به دلیل “عدم نشان دادن اهمیت موضوع” یا “فقدان انگیزه روشن” رد میشوند، معمولاً این نکته را نادیده میگیرند. بگویید چه چیزی میخواهید بهدست آورید و چرا خواننده شما باید علاقهمند باشد دریابد که آیا به آن دست یافتهاید. ساختار اصلی میتواند به سادگی “هدف ما انجام X است، که مهم است زیرا منجر به Y میشود.” باشد.
3. کاملاً استناد کنید اما نه زیاد
هنگامی که تمرکز خود را بر روی موضوع خاص مطالعه خود محدود کردید، باید جدیدترین و مرتبطترین ادبیات مربوط به مطالعه خود را کاملاً پوشش دهید. مرور شما در مورد ادبیات باید کامل باشد، اما نه بیش از حد طولانی – به یاد داشته باشید، شما یک مقاله مروری نمینویسید. اگر متوجه شدید که مقدمه شما بیش از حد طولانی است یا سرشار از نقل قول است، یک راهحل ممکن این است که مقالات مرور را ذکر کنید، نه همه مقالات جداگانهای که قبلاً در بررسی خلاصه شدهاند.
4. از ذکر نقلقولهای زیاد برای یک نکته خودداری کنید
جمله زیر را در نظر بگیرید: “بسیاری از مطالعات ارتباط معنی داری بین X و Y پیدا کردهاند [4-15].” این جمله همزمان به مطالعات زیادی استناد میکند. اگرچه منابع [4-15] ممکن است نمای خوبی از موضوع ارائه دهند، اما این جمله زمینه کافی یا توضیح کافی برای این مطالعات گذشته را فراهم نمیکند. اگر همه این منابع قابل استناد هستند، باید در مورد خصوصیات بیشتری از آنها بحث شود. بهعنوان مثال، “ارتباط معنی داری بین X و Y در مردان [4-7] ، زنان [11-11] و کودکان [15-15] دیده شده است.”
5- فرضیه خود یا سوال تحقیق را به روشنی بیان کنید
برای تحقیق در علوم تجربی، بیان یک فرضیه میتواند روشی موثر در قالببندی تحقیق باشد. بهعنوان مثال، به جای بیان اینکه “در این مطالعه، ما نشان میدهیم X با Y مرتبط است” ، میتوانید بگویید، “در این مطالعه، ما فرض میکنیم X با Y مربوط است، و ما برای آزمایش این فرضیه از روش A استفاده میکنیم.” برای تحقیق در علوم رسمی یا تحقیقات اکتشافی، میتوانید یک سوال تحقیق را بهجای آن بیان کنید: “در این مطالعه، سوال تحقیق زیر را بررسی میکنیم: آیا X با Y ارتباط دارد؟” توجه داشته باشید که سوال تحقیق همیشه لازم نیست در فرم استعلام (با علامت سوال) بیان شود. درعوض، میتوانید سوال را در یک جمله اعلانی قرار دهید: “در این مطالعه، بررسی میکنیم که آیا X با Y ارتباط دارد.” فرضیهها و سوالات تحقیق موثر هستند زیرا به شکل دادن به مقاله کمک میکنند و بهعنوان “عبارات راهنما” عمل میکنند که خوانندگان را بهراحتی از طریق مقاله شما راهنمایی میکنند.
6. ارائه یک نگاه کلی به مقاله را در نظر بگیرید
یک نمای کلی سازمانی در برخی از زمینهها بیشتر از سایر موارد است. این امر بهخصوص در فناوری رایج است، اما در پزشکی کمتر است. در آخرین پاراگراف مقدمه خود، در صورت مناسب بودن رشته خود، به بررسی اجمالی مقاله به بخش خود بپردازید. بهعنوان مثال، “در بخش II، ما روشهای تجزیه و تحلیل خود و مجموعه دادههایی را که استفاده کردیم توصیف میکنیم. در بخش III ما نتایج را ارائه میدهیم. در بخش IV، ما در مورد نتایج بحث میکنیم و یافتههای خود را با مقالات مقایسه میکنیم. در بخش V، ما نتیجهگیری خود را بیان میکنیم و موضوعات احتمالی را برای تحقیقات آینده پیشنهاد میدهیم. “
7. کوتاه نگه دارید
سعی کنید از معرفی بیش از حد طولانی خودداری کنید. هدف خوب 500 تا 1000 کلمه است، اگرچه بررسی دستورالعملهای مجله و مسائل گذشته روشنترین راهنمایی را ارائه میدهد.
8. نشان دهید، نگویید
یک هدف از مقدمه توضیح این است که چرا موضوع تحقیق شما شایسته مطالعه است. یکی از رایجترین مشکلات این است که به سادگی بگوییم، “موضوع X مهم است”. به جای اینکه به سادگی بگویید موضوع مهم است، نشان دهید که چرا موضوع مهم است. بهعنوان مثال، به جای نوشتن “توسعه مواد جدید برای صنعت خودرو مهم است”، میتوانید بنویسید، “تولید مواد جدید برای صنعت خودرو لازم است تا خودروهای سبک و قویتر تولید کند، این امر باعث بهبود ایمنی و مصرف سوخت میشود.”
به جای اینکه به سادگی بگویید موضوع مهم است، نشان دهید که چرا موضوع مهم است.
9. خوانندگان خود را در جزئیات غرق نکنید
در مقدمه، اگر مقاله شما در زمینهای است که معمولاً نتایج اصلی مطالعه را خلاصه میکند قبل از شروع روشها، باید از بیان نتایج دقیق زیاد خودداری کنید زیرا این نتایج برای درک صحیح نیاز به توسعه در بخشهای دیگر مقاله شما دارد. به جای اینکه بگوییم “در مییابیم که الگوریتم ما به 55٪ حافظه و 45٪ از زمان محاسبه الگوریتم معمولی نیاز دارد” ، معمولاً بهتر است که در مقدمه بهطور کلی به یافتههای کلی بپردازیم: “در اینجا مقایسه میکنیم الگوریتم با الگوریتم معمولی از نظر استفاده از حافظه و سرعت محاسباتی، نشان میدهد که الگوریتم پیشنهادی هم کوچکتر است و هم سریعتر. ” برخی از راهنماهای سبک قدیمی پیشنهاد میکنند که نتیجه اصلی را برای ایجاد تعلیق مهار نکنید، اما اکنون مجلات در بسیاری از زمینهها – پزشکی یک استثنا قابل توجه است – ارائه پیشنمایش نتایج اصلی شما را در مقدمه تشویق میکنند.
10. الزامات مجله را بررسی کنید
بسیاری از مجلات برای راهنمایی نویسندگان الزامات خاصی برای معرفی دارند. بهعنوان مثال، ممکن است حداکثر تعداد کلمات بیان شده باشد یا دستورالعملها به محتوای خاصی نیاز داشته باشند، مانند بیانیه فرضیه یا خلاصهای از نتایج اصلی شما.
نتیجه
میخواهم با آخرین توصیه پایان دهم: وقتی شروع به تهیه پیشنویس مقاله میکنید، مقدمه باید از اولین مواردی باشد که برنامهریزی میکنید. مقدمه بهعنوان نقشه راه مقاله شما عمل میکند. با بیان واضح پیشزمینه، اهداف و فرضیه / سوالات تحقیق، مقدمه میتواند شما را هنگام نوشتن بقیه مقاله راهنمایی کند. این بخش بسیار مهمی است – تنظیم صحنه برای هر آنچه در ادامه میآید – که بسیاری از نویسندگان قبل از تکمیل مقدمه، روشها، نتایج و بحثها را بهطور کامل مینویسند.
امیدوارم این نکات به شما کمک کند تا مقدماتی موثر بنویسید که توجه خوانندگان و داوران را به خود جلب کند.
برگرفته از وبسایت Think SCIENCE