معرفی زبان پایتون
پایتون (Python) یک محیط یکپارچه توسعه نرمافزار تفسیری، همه منظوره، سطح بالا، شیءگرا، اِسکریپتی و همچنین متن باز است که توسط خیدو فان روسوم در سال ۱۹۹۱ در کشور هلند طراحی شده است.
فلسفهٔ ایجاد آن تأکید بر دو هدف اصلی خوانایی بالای برنامههای نوشته شده و کوتاهی و بازدهی نسبی بالای آن است. کلمات کلیدی و اصلی این زبان به صورت حداقلی تهیه شدهاند و در مقابل کتابخانههایی که در اختیار کاربر است بسیار وسیع هستند.
بر خلاف برخی زبانهای برنامهنویسی رایج دیگر که بلاکهای کد در آکولاد تعریف میشوند (بهویژه زبانهایی که از گرامر زبان سی پیروی میکنند) در زبان پایتون از نویسه فاصله و جلو بردن متن برنامه برای مشخص کردن بلاکهای کد استفاده میشود. به این معنی که تعدادی یکسان از نویسه فاصله در ابتدای سطرهای هر بلاک قرار میگیرند، و این تعداد در بلاکهای کد درونیتر افزایش مییابد. بدین ترتیب بلاکهای کد به صورت خودکار ظاهری مرتب دارند.
پایتون مدلهای مختلف برنامهنویسی (از جمله شیگرا و برنامهنویسی دستوری و تابع محور) را پشتیبانی میکند و برای مشخص کردن نوع متغیرها از یک سامانهٔ پویا استفاده میکند.
این زبان از زبانهای برنامهنویسی مفسر بوده و به صورت کامل یک زبان شیءگرا است که در ویژگیها با زبانهای تفسیری پرل، روبی، اسکیم، اسمالتاک و تیسیال مشابهت دارد و از مدیریت خودکار حافظه استفاده میکند.
پایتون پروژهای آزاد و متنباز توسعهیافتهاست و توسط بنیاد نرمافزار پایتون مدیریت میگردد.
تاریخچه زبان پایتون
پایتون اواخر دهه ۱۹۸۰ (میلادی) توسط خودو فان روسوم در مؤسسه ملی تحقیقات ریاضی و رایانه (CWI) در کشور هلند ایجاد شد.
هدف خَودو ایجاد جانشینی برای زبان برنامهنویسی ایبیسی بود که قابلیت پردازش استثناها را داشته باشد. خَودو طراح اصلی پایتون است و نقش مداوم او در تصمیمگیری پیرامون اهداف پایتون، باعث شد که انجمن پایتون به او لقب دیکتاتور خیرخواه جاویدان را بدهد.
متنباز بودن زبان پایتون
در سال ۲۰۰۰ تیم توسعه دهنده پایتون به BeOpen.com منتقل شد و بدین صورت تیم کتابخانه باز پایتون شکل گرفت. به پیشنهاد CNRI ورژن ۱٫۶ساخته شد، بدین ترتیب برنامههای تولید شده برای ۱٫۶و ۲٫۰ اشتراکهای قابل توجهی داشتند. فقط پایتون ۲٫۰ توسط BeOpen.com طراحی شده بود. بعد از تولید پایتون ۲٫۰ توسط BeOpen.com، خَودو و دیگر توسعه دهندگان کتابخانه پایتون به ایجاد دیجیتال روی آوردند. تولید پایتون ۱٫۶ شامل جواز جدید CNRI بود که بهطور قابل توجهی طولانیتر از جواز CWI (که برای تولیدات قبلی استفاده شده بود) بود. بنیاد نرمافزار آزاد توضیح داد که انتخاب شرط قانون با GNU GPL ناسازگار بود. , BeOpen CNRI و FSF تغییراتی را در جواز پایتون ایجاد کردند که با GPL سازگار باشد. پایتون ۱٫۶٫۱ عمدتاً مشابه پایتون ۱٫۶ است فقط با کمی اشکال، و با جواز سازگار با GPL
کاربردهای زبان پایتون
زبان پایتون، کاربردهای بسیاری دارد که در اینجا 15 کاربرد آن را برای شما نام میبریم ولی قطعا کاربردهای بیشتری خواهد داشت:
- هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، دادهکاوی و تحلیل داده
- پردازش تصویر
- پردازش صوت و فیلم
- یادگیری عمیق
- بکاند سایت
- طراحی اپ گوشی
- طراحی اپ برای کامپیوتر
- پردازش سیگنال
- الگوریتمهای تکاملی، ژنتیک و…
- هک و امنیت
- بصری سازی داده
- هوش تجاری
- استفادههای مختلف در علوم مهندسی
- ساخت ربات (تلگرام، اینستاگرام، بورس و …)
- تحلیل بورس